Bij BHV is “bedrijfscontinuiteit” het uitgangspunt bij EHBO-BHV Koning.
De Risico-Inventarisatie & -Evaluatie bepaalt welke voorzieningen in welke mate noodzakelijk zijn. De manier waarop de bedrijfshulpverlening is georganiseerd en de maatregelen die zijn getroffen moeten zijn vastgelegd en gecommuniceerd in de onderneming. In veel gevallen, complexe en grote organisaties, zal dit betekenen dat er een schriftelijk BHV-plan moet zijn.
Ondanks alle zorg die aan preventie van ongevallen binnen de organisaties wordt besteed, is het nooit uit te sluiten dat zich toch incidenten en/of noodsituaties kunnen voordoen die een (groot) risico kunnen betekenen voor mensen, goederen en/of het milieu. Het is van belang dat er is nagedacht over de eventueel te nemen technische voorzieningen en organisatorische maatregelen in geval van een noodsituatie. Dit dient vastgelegd te worden in een BHV-plan, verder kunnen onder andere de volgende onderwerpen aanbod komen:
Afhankelijk van uw wensen, de situatie en de branche kan deze uitgebreid worden en kan er eventueel een ontruimingsplan, een financieel plan en/of een continuïteitsplan aan toegevoegd worden.
Dit zorgt ervoor dat de BHV‘ers beschikken over een dusdanige opleiding, uitrusting en dat zij zodanig in aantal georganiseerd zijn zoals wordt bepaald in artikel 15 van de Arbowet.